accomplished-adults-business-deal-1124065

ASSESSMENT & URVAL

Öka träffsäkerhet, effektivitet och mångfald

Alla önskar färre felrekryteringar, fler träffsäkra anställningsbeslut, bättre kandidatupplevelser, kortare ledtider och ökad mångfald. Vi vågar påstå att vi har lösningen för samtliga nämnda utmaningar. Inte hela lösningen - så klart - men vi kan hjälpa er att ta stora kliv i rätt riktning!

Oavsett om ni önskar objektiv personbedömning, träffsäker assessment eller effektiv screening har vi kvalitetssäkrade verktyg och metoder att anpassa till era behov. Vi kan exempelvis hjälpa er med:

SCREENING MED TESTVERKTYG
Funderar ni på att prova screening med objektiva testverktyg? Det är klart ni ska - vi hjälper er! Tack vare våra samarbeten med flera leverantörer på marknaden kan vi skräddarsy er screening. Självklart är vi med er hela vägen, från förankring och utbildning internt, till kravprofilsarbete och design av urvalsprocess, genom framtagande av kandidatkommunikation och så till sist i uppföljningen av resultatet. Att införa screening med tester är kanske det allra roligaste och mest tillfredsställande vi får vara med om!

Läs om hur vi hjälpt Arla med screening till kyllagret i Kallhäll.

Lyssna till hur vi  hjälpt Handelsbanken med screening till Studentprogrammet.

TRAINEEREKRYTERING
Känns cv och personliga brev lite förlegat? Söker ni efter medarbetare med rätt potential och inställning snarare än med krav om specifika erfarenheter och kunskaper? Är kandidatupplevelsen en viktig parameter? Då är chansen stor att vi är rätt samarbetspartner för rekrytering till ert traineeprogram. Vi har alla metoder och verktyg i vår verktygslåda. Dessutom har vi stor erfarenhet av att bygga och projektleda såväl screeningprocesser som assessmentdagar. Läs mer här.

Lyssna på hur vi jobbar med traineeurval och assessmentdagar i dessa avsnitt av Rekryteringspodden!

SECOND OPINION
Assessment, personbedömning eller second opinion? Det spelar faktiskt ingen roll vad vi kallar det för det handlar ändå om samma sak; en objektiv och på så vis rättvis bedömning av kompetensen hos en eller ett par slutkandidater. Med lång erfarenhet av att använda tester, arbetsprover, simulerade övningar och kompetensbaserade intervjuer hjälper vi er att välja rätt medarbetare, specialist eller ledare. Hör av dig så berättar vi mer! 

Läs om hur vi utvecklat ledarrekrytering hos NetEnt, samt om samarbetet kring Second Opinions här. 

Fyll i dina uppgifter här, så hör vi av oss till dig inom kort!

 

kille m armarna i kors